Wijnkooperij de Lange & Visma.net Logistics

Doorgroeien kan! Sinds januari 22 onderweg en meer dan tevreden.

Paul Frankhuizen van Wijnkooperij de Lange bv moest iets anders want zijn Mamut software werd niet meer doorontwikkeld en ondersteund.  Maar belangrijker nog, hij zag dat de groei van zijn onderneming belemmerd zou worden wanneer hij niet naar een andere ERP oplossing zou overgaan.

Hij wilde een beter en professioneler #erp systeem dat hem zou helpen om te groeien. Visma.net Logistics is de “Next level ERP solution voor het MKB” waarmee hij de tool in handen blijkt te hebben. De goede samenwerking met de consultant van eServiceware Visma Expert Partner heeft daar mede aan bijgedragen.

"Uiteindelijk kan ik nu met minder mensen toch meer omzet (30% groei 💹) realiseren". En dat is al binnen 6 maanden na live-gang (januari 2022) duidelijk. We kunnen meer orders in #Visma.net verwerken en afhandelen door de Shopware (webshop) integratie en de functie #automation oftewel Robotic Process Automation (#rpa ) binnen Visma.net. Dit bespaart ons veel tijd en voorkomt fouten.

‘Meten is weten’ is Paul zijn slogan. Hij heeft dus verschillende dashboards die hem direct de status van zijn onderneming laat zien van:
* top 10 📊 producten 
* Top 10 📊 klanten en
* Liquiditeitsprognose voor de komende maanden.  
Dit geeft hem beter en sneller inzicht als mede inzicht in zaken die daadwerkelijk aandacht behoeven, kortom management by exception. Dit voelt beter dan alles moeten of willen controleren. En dé reden dat hij nog een stap verder gaat met de BI Tool OneStop Reporting (OSR) in Visma.net. Deze tool is ook toegankelijk voor medewerkers ook voor hen die geen 
Visma.net gebruiker zijn.

Verder wilde Paul een écht online systeem dat overal ter wereld benaderbaar is met ondersteuning van verschillende talen. Verder ondersteund Visma.net de zogenaamde “#OneStopShop” regeling en kan Wijnkooperij de Lange eenvoudig wijnen via Duitsland en België verkopen, waarmee hij de groei verder heeft kunnen uitbouwen. Ook de accijns aangifte en met name de controle hierop richting de #3pl heeft Paul al aardig wat tijd en geld bespaard.
Paul is bezig om ook zijn andere organisaties middels de 
#Branches module onder te brengen in Visma.net. Dit kan snel gerealiseerd worden door gebruik te maken van de huidige inrichting en data. Het biedt daarna alle mogelijkheid van automatische rekening courant journalisering alsook consolideren met 1 druk op de knop. En toch blijft iedere BV zijn eigen BTW aangifte, P&L etc houden. Helemaal Top, vindt Paul!

De afroeporders aan de inkoopkant geeft hem ook meer inzicht dan voorheen. Meer controle op wat er nog openstaat en nog te ontvangen is bij de verschillende leveranciers die hier meerdere leveringen op doen.