2FA op AccountView

eServiceware stelt per heden een tweestapsverificatie (2FA) in op AccountView.  
Alle hosting klanten hebben een mailing ontvangen hoe dit proces vóór het einde van de zomer van 2024 wordt doorgevoerd. 

In 2024 is inloggen met alleen een wachtwoord niet langer veilig genoeg. Inloggen met 2 staps verificatie wordt daarom essentieel. Wachtwoorden worden voortdurend gehackt en doorverkocht om ergens anders weer te proberen in te loggen (hacken). 
Wij streven ernaar om de beveiliging maximaal te houden. Aangezien AccountView software zelf nooit 2FA mogelijk gaat maken, is eServiceware genoodzaakt dat dan te doen.

Met 2FA wordt een extra authenticatiemethode toegevoegd, die via een app op je telefoon vraagt om (ook) te bevestigen dat jij bent wie je zegt dat je bent. Deze extra informatie kan een ongewenste gebruiker niet invoeren omdat jij dat alleen kan met een unieke code op jouw mobiele apparaat. Deze stap behoedt jou dus voor ongeautoriseerde toegang tot je account, zelfs als iemand je wachtwoord heeft geraden/achterhaald.

Proces stappen:
a. De hoofdcontactpersoon, zoals geregistreerd in ons Odoo systeem, ontvangt een aparte e-mail met een link om een telefonische afspraak te plannen met een van ons.

b1. Tijdens deze telefonisch afspraak wordt per hosting inlog gebruiker het e-mailadres gecontroleerd. 

b2. Tevens wordt een definitieve datum vastgesteld voor de activering van 2FA voor de betreffende AccountView omgeving. 

c. Op deze activeringsdatum ontvangt elke inlog gebruiker een email met de stappen om de inlog met 2FA in te stellen. 


P.s. reageert de hoofd contactpersoon niet, dan wordt een herhaling mail gestuurd. Mocht dan nog steeds niet zijn gereageerd, wordt voor die inlog gebruiker 2FA ingeschakeld. 


Abonnement
De kosten van dit hele proces nemen wij voor onze rekening (is dus gratis). Maar de 2FA kosten worden doorbelast vanaf de eerstvolgende (hosting) abonnementsfactuur, via een verhoging van 5 euro per gebruiker per maand 

Onze 2FA hosting biedt dus hiermee nu ook de AccountView Solo gebruikers (die géén inlog menu krijgen in AccountView) de bescherming die nodig is anno 2024.


Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Telefonisch 010-270 91 80 of per email naar sales@eServiceware.com. 

Wil je ook deze extra veiligheid en ontzorgd worden? Zet jouw AccountView dan bij ons in de cloud (dat doen we al voor vele bedrijven sinds het jaar 2000!)